Padlóradiátor

 


Egészséges
A padlókonvektor felszálló meleg levegője hőfüggönyt képez a nyílászáró előtt, ezáltal meggátolja az üvegfelület párásodását, valamint megakadályozza a hidegsugárzást.

Energiatakarékos
A padlóradiátor kiváló hőeloszlásának és hatékonyságának köszönhetően jelentős energia-megtakarítás érhető el a padlóradiátor rendszer alkalmazásával.

Csendes
A konvekciós padlóradiátor működésé-hez nincs szükség semmiféle ventilátor-ra: a meleg levegő eloszlását a meg-felelően kialakított csatornatest, és a természetes légáram biztosítja.


 

Konvekciós padlókonvektor


A nagyfelületü üvegablakok, üvegajtók, homlokzatok és télikertek napjainkban rendkívül népszerüvé váltak. Egyre több építtető- és tervező részesíti előny-ben, az olyan házakat, melyek homlokzatának jelentős része üvegből készül. Padlókonvektoraink tökéletesen árnyékolják le a nagy üvegfelületek hideg-sugárzását, és kellemes komfortérzetet garantálnak.Cégünk megoldást kínál, hogy a nagy üvegfelületek ellenére is jó közérzet és kellemes meleg legyen a helységben!A padlókonvektor gyakorlatilag padlóba süllyesztett radiátor. Ezeket nagy üvegfelületek elé kell beépíte-ni, ezzel a páramentesítés illetve az üvegfelület miatti nagy hővesztesség kiküszöbölhető.A padlókonvektorral esztétikusan lehet kompenzálni a padlófütés tehetetlenségét és a nagy üvegfelületek páramentességét biztosítani. Általában a padlófütés-sel fütött helyiség hőigénye nagyobb, ilyenkor alkalmazzuk a padlókonvektort. A Stilltherm padlókonvektor rendszer meleglevegő fátylat képez, mellyel árnyékolja a beáramló hideget, így a hőmérsékletkülönbség megszünik, illetve el-lensúlyozzuk ezt.


Előnyei:
• teljesen zajtalan
• állandó, egyenletes hőmérséklet
• esztétikus okokból nem elhanyagolható, hogy nem kell radiátor

 

Ventilátoros padlókonvektor


A ventilátoros padlókonvektorok intenzívebbé teszik a hőleadást és az áramlást ezzel csökkentve a nagy felületü nyílászárók közelében érezhető kellemetlen hideg sugárzást. Bizonyos ventilátorral ellátott padlókonvektorok alkalmasak kiegészíto hütő berendezésként üzemelni.Ez megegyezik a hagyományos padlókonvektorral, kiegészítve egy ventilátorral, melynek segítségével a helyiség levegőjét áramoltatjuk az apró bordák so-kaságán, ezáltal többszörösére növekszik a leadott hőmennyiség egy hagyományos radiátorhoz képest.A ventilátoros padlókonvektorral nyár folyamán temperálhatjuk is a helységet, ha egy vízhutő (folyadékhütő) berendezés szolgáltatja a hütéshez szükséges hidegvizet (általában 7 °C). A padlókonvektorok hidegvíz átáramoltatása esetén hütenek, melegvíznél viszont fütenek, miáltal a helyi-ségekben mind a hütés (temperálás) mind a fütés egy készülékkel megoldható.


Előnyei:
• ugyanaz a berendezés mely télen füt, nyáron hüteni is képes
• rendkívül gyors reakció, gyors hőleadás
• egyenletes hőmérséklet
• esztétikus, okokból nem elhanyagolható, hogy nem kell radiátor